Matcha Latte

Matcha Latte - Matcha Tepulver

Hvordan Laver Man En Matcha Latte?

Hvordan laver man en matcha latte? Vi synes, at en iskold matcha latte er noget af det mest forfriskende, og i sommermånederne er en iced matcha latte helt perfekt!

I dette blogindlæg viser vi jer, hvordan I kan undgå de dyre latter, som du måske er vant til fra en drive-thru eller café som Starbucks, hvor sukkerindholdet typisk er meget højt. Men når du selv laver den, bestemmer du også selv, hvordan den skal være. Det vil sige, at du helt selv kan styre, hvilken slags mælk du vil bruge, og hvor sød du vil have den. Ingen skjulte overraskelser, og meget billigere! Win-Win! 

Dertil er matcha et godt alternativ til kaffen, hvis man ønsker noget afveksling fra tid til anden.

For at lave en matcha latte skal du bruge:  

- 1g matcha pulver   
- Ca. 80-100ml vand   
- Ca. 200-250ml af din fortrukne mælk eller plantedrik. Vores favorit er havredrik.

Alternativt kan du tilføje sirup, sukker eller vanilje efter smag, hvis du foretrækker den lidt sødere. For at lave den “iced” skal du blot tilføje isterninger.
(Vær opmærksom på at mængden skal justeres efter størrelsen på dit glas)

Sådan gør du: 

1. Scoop 
Hæld de 80-100 ml vand (omkring 80°) i et højt glas og scoop derefter 1g matcha oveni. 

2. Pisk 
Pisk med mælkeskummeren til der dannes en let skum på toppen. 

3. Hæld
Hæld din favorit plantedrik eller mælk oveni. 

4. Enjoy 
Du har nu den bedste matcha latte 

Matcha Latte


Udforsk det smarteste matcha te sæt. Her får du alt du skal bruge for at komme igang med at lave matcha, matcha latte og meget mere.  

Matcha Te Sæt
 

 

Hyppige spørgsmål omkring den lækre matcha latte:

Har en matcha latte koffein i sig?

Ja, det har den. En matcha latte indeholder omkring 80mg koffein, hvor en cafe latte indeholder omkring 150mg koffein. Dette varierer dog alt efter portionsstørrelse.

Er en matcha latte sund? 

Ja den er! Matcha er super næringsrigt på vitaminer, mineraler og især antioxidanter. Faktisk indeholder matcha op til 10x så mange antioxidanter, som en normal kop grøn te. Når du drikker matcha, drikker du nemlig 100% af tebladet og dermed får du også 100% ud af det. Ved en traditionel brygningsproces kan du kun udvinde omkring 20-30% af næringsstofferne. 

Katekiner er én af de slags antioxidanter, som matcha er rig på. Det siges at have en positiv effekt på blodtryk, kolesterolniveau og det overordnede helbred. 

Er der andre sjove måder at lave matcha latte på?

Som udgangspunkt er det den traditionelle matcha latte, samt den iced version, som er mest udbredt. Man kan dog også sagtens blande det med andre lækre frugter, bær og planter. 


Nyere opslag

Skriv en kommentar