Hvorfor Matcha?

Matcha Energy - energidrik

Hvorfor energidrik med Matcha?

Hvad gør du, når du har brug for et ekstra energiboost i løbet af dagen? Du laver dig måske en kop kaffe eller grøn te, men energidrikke, dem holder du dig fra.

Og det forstår vi godt. For de fleste energidrikke er nemlig fyldt med sukker, E-numre og tilsætningsstoffer.

Men hvor går man hen, for at finde den naturlige læskedrik, der både er smagfuld og booster energiniveauet? For os at se, findes der ingen sundere alternativer til den traditionelle energidrik og med dette udgangspunkt, gik vi i gang med at udvikle vores hel egen, Matcha Energy.

Hvad er det egentlig, det der Matcha?

Du har højst sandsynligt allerede hørt om de mest traditionelle tesorter som sort te, grøn te, urtete, oolong te, hvid te, rooibos eller en af de mange andre – og måske har du allerede en favorit. Men har ordene ”matcha te” også strejfet din øregang lidt for mange gange, og vil du vide, hvad det der Matcha, egentlig er? Så læs med her.

Helt kort er Matcha fintmalede teblade fra tebusken Camellia Sinensis. Alle teer stammer fra denne tebusk, men teernes forskellige smage, indhold og næringsmæssige indhold afhænger af måden, hvorpå bladene dyrkes, høstes og forarbejdes.

Matcha fremstilles således på en lidt mere utraditionel måde, end de almindelige tesorter. For eksempel dyrkes bladene under det, der kaldes for skyggeopdræt og de høstede teblade dampes, inden de tørres, for at bevare den naturlige grønne farve, duft og det gode næringsmæssige indhold.

En anden forskel er, at den del af bladene, der er tilbage efter tørringsprocessen, males til et fint pulver, som er det, vi kender som Matcha-pulveret.

Historien bag det populære pulver går flere tusinde år tilbage. Her siges det, at både samuraier og munke brugte matchapulveret til at opnå et vågent og fokuseret sind til deres flere timer lange meditationsceremonier. Og allerede i det 12. århundrede så Japanerne potentialet i den grønne te, og har sidenhen dyrket det med ære og i store mængder.

Der er trend i Matcha – men er det virkelig så sundt?

Der bliver snakket meget om Matchapulveret og dets positive effekt på krop og sind – og det er forståeligt, for der er noget om snakken.

Som resultat af matchaens høstning- og forarbejdningsproces bibeholdes en stor del naturlige antioxidanter og næringsstoffer i det grønne pulver. Matchapulveret indeholder bl.a. det særlige antioxidant EGCG, aminosyren L-theanin, koffein, A-vitamin, C-vitamin og mineraler som f.eks. zinc, kalcium, jern og kalium.

 

Er du stadig i tvivl, så får du 8 gode grunde til at drikke mere matcha her:

Matcha indeholder vitaminerne A, B, C samt potassium, magnesium og zink

Matcha er rig aminosyren L-theanine, som giver en længerevarende energitilførsel uden 'crashes & jitters'

Matcha indeholder 10 gange flere antioxidanter end det der svarer til en almindelig kop grøn te

Matcha er rig på EGCG som booster stofskiftet og øger forbrændingen

Matcha detoxer kroppen naturligt

Matcha fremmer ro og mental klarhed på grund af aminosyren L-theanin

Matcha forhindrer sygdom, sænker kolesterolniveauet og blodsukkeret

 

Tusind tak fordi du læste med, vi håber du lærte noget nyt. 

Hvis du har nogle spørgsmål, kommentarer eller feedback, så skriv dem endelig gerne i kommentarfeltet så vender vi tilbage hurtigst muligt.


Nyere opslag

Skriv en kommentar