Matcha & L-theanine

Matcha te

L-theanine i Matcha te - Hvad er det og hvorfor er det godt for dig?


Hvad er L-theanine?

L-theanine er en aminosyre, der findes naturligt i teblade, især i matcha te. Det er kendt for sine beroligende og afslappende egenskaber, men det er også blevet undersøgt for andre sundhedsmæssige fordele.


Hvorfor er L-theanine godt for dig?

L-theanine kan have en række sundhedsmæssige fordele, herunder at reducere stress og angst, forbedre kognitiv funktion og fremme en sund søvn. Det virker ved at øge produktionen af GABA (gamma-aminosmørsyre), en neurotransmitter, der hjælper med at berolige hjernen og reducere angst.


Hvorfor er der så meget L-theanine i Matcha?

Matcha te er en type grøn te, der er blevet malet til et fint pulver. Når tebladene males til pulver, øges overfladeområdet, hvilket øger eksponeringen af L-theanine til ilt og lys. Dette fører til en højere koncentration af L-theanine i matcha sammenlignet med andre typer te. Derudover dyrkes Matcha te på en særlig måde, hvor teplanterne skygges i flere uger før høst. Dette fører til en øget produktion af L-theanine og andre forbindelser, der giver matcha te sin karakteristiske smag og farve.

Her er nogle eksempler på L-theanin niveauer i forskellige typer te:

Matcha te: ca. 20-40 mg/g

Grøn te: ca. 5-10 mg/g

Sort te: ca. 1-2 mg/g

Hvid te: ca. 1-2 mg/g

Oolong te: ca. 2-4 mg/g


Matcha er også en god kilde til koffein, og kombinationen af L-theanine og koffein kan have en positiv virkning på kognitiv funktion og opmærksomhed. L-theanine kan hjælpe med at reducere de negative virkninger af koffein, som inkluderer nervøsitet og rysten.


Opsamling

L-theanine er en aminosyre, der findes naturligt i Matcha te. Det kan have en række sundhedsmæssige fordele, herunder at reducere stress og angst, forbedre kognitiv funktion og fremme en sund søvn. Matcha te indeholder en høj koncentration af L-theanine sammenlignet med andre typer te, hvilket gør det til en ideel drik for dem, der ønsker at drage fordel af L-theanines sundhedsmæssige fordele.


Ældre opslag Nyere opslag

Skriv en kommentar