Matcha fremstillingsproces / Vores ansvar

En ting er at tilbyde en lækker og sund energidrik, men for os er det også super vigtigt at kunne gøre dette på en bæredygtig måde og hele tiden prøve at være miljøbevidste. 

Bliv lidt klogere på hvordan vi prøver at tage del af ansvaret. Vi er godt klar over at vi kan gøre mere, og dette stræber vi også efter. 

Emballage:

Vores emballage er alt sammen FSC godkendte. Dette betyder at vores emballage er forsikret og garanteret at komme fra forsvarligt og bæredygtigt skovbrug 

Samarbejdspartnere: 

Vores samarbejdspartnere til fremstilling af vores Matcha Energy tager også det bæredygtige ansvar med sig og kører en 100% økologisk produktion hele vejen igennem ligefra såningen af matchbladene i Japan til tapningen af produkterne i Østrig. 

 

 

 

Fremstilling af matcha - den bæredygtige process

Matcha er bæredygtigt. 

En typisk grøn teplante som bruges til at lave matcha kan leve i 50 år eller mere, hvilket faktisk gør det til en af de mest bæredygtige og miljøvenlige madafgrøder der findes. 

Derudover bruger vi 100% af tebladet når der laves matcha tepulver. Dette betyder selvfølgelig at der går endnu mindre spild til en andre slags te, som jo kun bruger noget af bladet. 

Sådan fremstiller vi Matcha Energy 

Vi har en rigtig god samarbejdspartner i Østrig, som producere vores energidrik. 

Vores producent vægter økologi, bæredygtighed og kvalitet meget højt og dette er vigitigt for vores valg af samarbejdspartnere. 

Kun de bedste Tencha blade fra Kagoshima

Matcha Energy´s matcha fremstillet af kun de bedste Tencha blade i områderne Kagoshima og Aichi i Japan. Høstperioden starter typisk op tyve dage inden  selve høsten. Her tildækkes tebuskene med et fintmasket net for at undgå direkte sollys og for at bremse væksten. Det er de små lysegrønne blade, der er de mest værdifulde og også dem der håndplukkes. Bladene bliver efterfølgende lagt ud til  tørring og efter tørringen males bladene i en sten- mølle. 

Matcha er meget nærende og indeholder et højt indhold af Chlorophyll og animosyrer.  Ikke alle matcha produkter indeholder et højt næringsindhold, så kun de bedste producenter formår at få det optimale ud af bladene. Der anvendes kun babyblade til  fremstilling af deres matcha produkter. Det fantastiske ved Matcha te er at man  

optager 100% af bladet, hvor man ved traditionel te kun optager 30% gennem vandet.  Matcha indeholder fem gange mere koffein end kaffe! Den grønne koffein er skånsom  mod maven og stimulerer uden bivirkninger. 

 

Nishio, Japans største produktionsregion af tencha (Matcha-ingrediens) 

Nishio-tefelter er dækket af et sort net på toppen og siderne i høstsæsonen. Dette er  den unikke dyrkning proces, der gør Matcha mere nærende end nogen anden te. En  måned før høst er Tencha-teblader dækket af det sorte net for gradvist at blokere  sollys fra bladene. Skygge af teplanterne gør bladene tyndere, blødere og en mere livlig dybgrøn farve som et resultat producerer mere klorofyl og aminosyrer. 

Derefter høstes kun babyblade for at fremstille matcha af højeste kvalitet.